Wednesday, 29 February 2012

YAKINLAH AKU MENJEMPUTMU...
Teringat selalu wajah kekasihku
saat ku menuai lalu
coba engkau dengarkan
ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
saat kau mulai terjatuh
aku datang menyelamatkanmu
ini surga kita tiada yang menguasainya
tempat kita bersandar dan bertahta

reff:
Tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
jangan menangis, hapus air matamu
yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku pasti akan datang
yakinlah aku menjemputmu
jangan menangis, hapus air matamu
yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
karna kau wanita terhebat
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
ku yakin engkau menjemputku
peluk tubuhku, matilah di pelukanku
biar seluruh jagad raya tahu
kau milikku...
BEST GILER LAGU NIE.......
^_^

Friday, 17 February 2012

CINTA SELEPAS KAHWIN....???

Semalam ramai sangat yang post kat fb pasal topik hangat semanis kurma iaitu 'bercinta selepas berkahwin',mesti ramai yang tengok kn?? kalau ak rasanya memang konpem aku tengok kot,huhu... Tapi sayangnya xde peluang nk tengok... susahlah kolej kediaman ak nie,kalau kat rumah senang jer ak nk tengok.. nk tengok online pn xdpt,internet slow sangat...

Xpelah,nanti ad peluang dapat jugak tgk kn.. Hurmmm... mana yang lebih baik eah?? bercinta sebelum berkahwin ker?? or bercinta selepas berkahwin??? Sebenarnya bercinta selepas berkahwin adalah jauh lebih baik kerana cinta selepas perkahwinan adalah cinta yang diredhai dan dituntut ajaran islam. Cinta selepas kahwin                                              
mendatangkan banyak kebaikan dan ganjaran pahala kerana kemesraan yang terjalin diantara suami isteri,setiap ungkapan manis dan perkataan sayang seperti 'i love u,i miss u n macam2 lg tidak lagi salah disisi agama kerana telah disatukan dengan ikatan yang sah..


Manakala cinta sebelum kahwin amat berisiko tinggi kerana bukan setakat zina mata dan hati malahan boleh menjurus kepada zina yang lebih berat dan berdosa.. Rasanya selain risiko dosa,cinta sebelum kahwin juga berisiko putus di tengah jalan,menjejaskan pelajaran n ada sesetengah 2 sanggup bunuh diri kerana putus cinta.. Kan berdosa bunuh diri 2.. elakkanlah drp dosa camtu.. Tapi kan... ak sendiri pun pernah jugak jatuh cinta nie... cinta jarak jauh... tapi dah xde jodoh kami,so kitorg kwn jelh skrg n insyaALLAH sampai bila-bila pun.. hurmmm... Pe plak eah masalah cinta jarak jauh nie??? ak pn no komen jgk.. so skrg nie mnx2lh ak pn ad lam list org yang menperolehi cinta selepas berkahwin nie... Amin....




haaaaa.... nie contoh bajet nk kahwin 6ti...

time ak 6ti cnelh eah... konpem makan roti jelh tiap2 hari... huhu....

Wednesday, 15 February 2012

Alhamdulillah......

Alhamdulillah... Demam dah pun reda.. kaki pn dah xsakit dh... Paling bersyukur adk kmbr ak pn dh xdemam dh,ceria jer dgr suara depa tadi.. brape kali bgtau yg adik n abg dh xdemam dh.. siap tanya ak demam lg ke x.. abg ngah pn dh xdemam dh dik... best gk ad kmbr kn.. ak tgk adk kmbr ak 2 hepy jerr,dh laa bongsu,siap ade geng lg time kecik,da macam upin dan ipin dah ak tgk... tok sedara ak pn ad yang kembar,skrg nie adk ak,mnx2lh 6ti ak pn dpt ank yg kmbr jgk t,huhu....

Hurmmm... time cuti sebulan nie ak agk hepy jgklh sebab dpt berkumpul 1 family,dah lama dah xdpt berkumpul 1fmly sbb abg ak dah pun kerja,adik ak plak belajar kat johor,selalunye time ak blik diorg xdapat balik ,time diorg blik ak plak xdpt blik so syukur alhamdulillah dpt gk kumpul time cuti hri 2;siap dpt pegi berkelah lagi... Mmg best bile dpt jumpa adik beradik,grau senda,main game bersama lg2 ada adik beradik yang rmai cam ak nie,lglh heboh bile sume ad..

ckuplh kot note ak tuk malam nie... blog nie dh jd cm diari ak dh... mybe 2 tujuan blog nie kot... baik tdo awl sebab esk kelas pn agk awl gk...